Du er her:
  • Nyheter
  • Anne Tove Mygland og Hedvig Lien Rytter viser tegninger i Kunstsalen.

Utstillingen åpner lørdag 25. oktober kl. 1300.
    Den varer til søndag 16. november og er åpen hver dag i perioden.
    Vel møtt til en ny og spennende utstilling!

Anne Tove Mygland er født i 1971 og har bl.a. utdanning fra Høgskolen i Oslo, Statens Håndverks- og kunstindustriskole og Oslo tegne- og maleskole. Hun er medlem av Norske Billedkunstnere, Tegnerforbundet og Bildende kunstnere Hedmark. Hun har deltatt i en rekke utstillinger.

Anne Tove Myglands presentasjon:
    «Mitt uttrykk er tegning. Det siste tiåret har tegning opplevd en revitalisering som sjølstendig uttrykk, og her i landet har flere svært interessante kunstnere dette som sitt hoveduttrykk.
    For meg representerer tegningen en direkthet og nærhet til motivet som jeg uttrykker i mitt arbeid. Ved å løfte motivene ut av sin omgivelse og la dem leve på papiret uten denne, søker jeg å tilføre motivet en monumentalitet uavhengig av den opprinnelige formen. I en serie ”portretter ”av industriavfall og utslitte redskaper, undersøker jeg det store i det små, og løfter fram spor etter for lengst avsluttet mennesklig aktivitet. Disse motivene bærer titler som ofte henspeiler på en assosiasjon til den nåværende formen framfor den tildligere funksjonen.
    I disse motivene arbeider jeg med finspissede blyanter på varmpresset akvarellpapir. Dette gjør meg istand til å være meget presis i formbeskrivelsen, og tilfører motivet en slags hyper - realisme som jeg finner interessant. Jeg ser at jeg har hentet mye inspirasjon i dokumentarisk tegning, slike vi blant annet ble presentert for på plansjer i barndommens klasserom.»

Hedvig Lien Rytter.
    Født i 1973.
    Hun har utdanning fra bl.a., Oslo tegne- og maleskole og Statens kunstakademi.
    Har deltatt i en rekke utstillinger, bl.a. Østlandsutstillingen.
    Hun har hatt en utstilling i Lørenskog kunstforening tidligere - i 2010.
    Medlemskap: Norske Billedkunstnere, Landsforeningen Norske Malere, Bildende kunstnere i Oslo og Akershus og i Tegnerforbundet.

Presentasjon av tegninger 2012 – 2014:
    «Arbeidene vist her er tegninger utført med tusjpenn på akvarellpapir. De har utgangspunkt i mine egne fotografier av materialhauger på en rivningstomt, nedbrente hus, bilvrak og avfallshauger. Tegningene dreier seg om en fysisk verden i en syklus av forandring, oppløsning og forfall. Motivene representerer et nullpunkt i denne syklusen, der muligheten for at noe nytt kan oppstå er tilstede. I disse tegningene er utforskning av formen et tema. Ved å behandle motivene nærgående og detaljert fremstår de som monumentale. Jeg er opptatt av å få fram kontrasten mellom motivenes karakter av kaos, og den roen som oppstår ved den formale fremstillingen, men også stofflighet og struktur i materialene som skildres. Jeg ønsker å se hva som skjer når gjenstander som vi ser på som avfall gis en egen oppmerksomhet og tas ut av sin sammenheng. Samtidig ser jeg disse motivene som uttrykk for en menneskelig tilstand.»

Nytt fra Lørenskog kunstforening

Lørenskog Kunstforening - Festplassen 1, 1. etasje - Postboks 200 - 1471 LØRENSKOG - Tlf: 93448129 - 90685382
    Levert av WebSite AS